Nachtegaallaan Eindhoven

1

 

Foto's: M+R interieurarchitecten

 

Bijzonderheden

 

Het project betreft de renovatie van het totale gebouw van het voormalig Nutsbedrijf Regio Eindhoven, behoudens het restaurant en enkele kantoorruimten op de begane grond. Het renovatieproces wordt uitgevoerd volgens The Natural Step, waarbij duurzaamheid in al haar facetten aan bod komt. Denk hierbij aan verduurzaming van de installaties, gebruik van materialen, hergebruik van materialen uit de te verlaten kantoorlocatie tot aan het proces van verhuizing met zo min mogelijk CO2-uitstoot.

 

De kantoorverdiepingen van het gebouw worden volledig ingericht volgens “Het Nieuwe Werken”, met een hoge mate van flexibiliteit van de installaties. Aangezien de schil van het gebouw niet gewijzigd zou worden, is er voor gekozen om de cv-installatie op de verdiepingen te handhaven om een hoge mate van comfort in de winter te kunnen garanderen.

Om toch tot een meer duurzame installatie te komen is de totale ventilatieluchthoeveelheid voor het gebouw verlaagd, is er een efficiënte warmteterugwininstallatie voor zowel warmte als vocht toegevoegd en wordt er lokaal gekoeld op basis van een hoge temperatuur koelsysteem met inductie-units. Het gehele gebouw is verder voorzien van naregelingen voor klimaat om zo efficiënt mogelijk te verwarmen en koelen.

 

De kantoorverdiepingen zijn voorzien van HF-verlichtingsarmaturen afgestemd op het gebruik van de desbetreffende ruimte. Zo zijn kantoren voorzien van efficiënte TL verlichting en zijn informele overlegplekken voorzien van LED-spots en LED-pendelarmaturen om een informele sfeer te creëren.

Tevens is gebruikt gemaakt van LED-armaturen in diverse uitvoeringen om aanvullende werkplekverlichting en sfeerverlichting te creëren.