Piet Klerkx Waalwijk Fase 1

1

 

Bijzonderheden

Het winkelcomplex van Piet Klerkx te Waalwijk is een aaneenschakeling van bouwfasen met verschillende hallen met afwijkende verschijningsvormen. Zonder nu een volledig nieuwbouw te plegen, is er een modus gezocht om de uitstraling van het complex te moderniseren. Hiertoe is rondom het gehele complex een voorzetgevel geprojecteerd met op een aantal positieve reclame-uitingen. Zo is de hoe voorzien van een 'tafel' met naamsaanduiding en is de gevel die zichtbaar is vanaf de snelweg voorzien van een immens LED-scherm. De gevel met de nieuwe hoofdentree is voorzien van een grid met LED-lampjes (circa 2500 stuks) als backlight voor reclamedoeken. De ruimte tussen bestaande gevel en nieuwe voorzetgevel is voorzien van een infiltratiesysteem voor hemelwaterafvoer dat tegen de nieuwe gevel valt.

Het nieuwe parkeerterrein is voorzien van een milieuvriendelijke afvoersysteem voorzien van olie/benzineafscheider en calamiteitenafsluiter. Het systeem is in nauw overleg met Gemeente en Waterschap ontworpen en voldoet aan de het beleidsplan afkoppelen hemelwater van de Gemeente Waalwijk.