Biodiversity Center Naturalis Leiden

1

 

Bijzonderheden

Na een sluiting van een jaar opent het nieuwe Naturalis haar deuren!!!

 

Alle museumzalen en publieke functies zijn gelegen in de nieuwbouw naast het bestaande gebouw. De niet-museale functies, zoals depots,laboratoria en kantoren zijn gelegen in het gerenoveerde gebouw en in de bestaande toren. Decentraal gelegen nieuwe publieke hal verbindt beide gebouwen én alle functies met elkaar. Dit is de hoofdentree van het nieuwe Naturalis Biodiversity Center.

 

De behoefte aan nieuwbouw is een gevolg van het samengaan van museum Naturalis met drie universitaire instituten, namelijk het Zoölogisch Museum Amsterdam en de twee vestigingen van het Nationaal Herbarium Nederland te Leiden en Wageningen. Met een gezamenlijke collectie van meer dan 37 miljoen objecten behoort het nieuwe Naturalis Biodiversity Center tot de top vijf van natuurhistorische musea in de wereld. Met het nieuwe gebouw komen alle medewerkers, laboratoria, de enorme collectie en museum onder één dak.

 

Zaterdag 31 augustus zal het nieuwe museum voor het publiek opengaan. De werkzaamheden omvatten in totaal zo’n 38.000m2 waarvan 18.000m2 nieuwbouw en 20.000m2 renovatie.

 

Foto's: scagliolabrakkee / © Neutelings Riedijk Architects